Atelier prin corespondență


Sună cam ciudat? Şi mie-mi pare la fel. O să-i dau un alt nume, mai târziu. Sau ne vom gândi împreună la unul. Undeva între curs, atelier, training şi critică de artă.

Esenţialul pe scurt? Antrenamentul în caligrafie este o activitate destul de individuală, mai ales (prin definiţie) pentru cei care au început ca autodidacţi. Iar pentru cei care au reuşit să participă la un atelier, deşi acesta oferă posibilităţi excelente de iniţiere rapidă şi eficientă, urmează tot aceeaşi fază: exerciţiile pentru a perfecţiona celor învăţate. Muncă individuală, cu greşeli individuale, timp consacrat, direcţii, preferinţe şi ritm de progres, toate la fel de individuale. 

Ceea ce doresc, e simplu: să ofer cu ajutorul "Atelierului prin corespondenţă" un acces la îndrumări la fel de individuale, personalizate pe calea acestor "antrenamente" - instrucţii de care poţi profita oricând, la orice fază de progres, nefiind limitat de timp sau de distanţă.

Mai întâi am şi eu câteva întrebări, care te ajută în decizie:
  • Ai început deja să te familiarizezi cu caligrafia (ca autodidact, sau ca elev), dar ai dori să progresezi cu un anumit ajutor/control?
  • Ai participat deja la cursuri, ateliere de iniţiere şi ai dori să te aprofunzi mai în detalii în anumite teme?
  • Vrei să începi cumva, dar cursurile, atelierele sunt prea mult la distanţă?
  • Ai timp, dar numai când doarme restul lumii?
  • Pur şi simplu, eşti curios de părerea, analiza mea detaliată?
Atunci, hai, să începem un atelier prin corespondenţă. Îmi trimiţi lucrările, exerciţiile scanate sau fotografiate, iar eu îţi trimit înapoi o analiză detaliată la ceea ce se poate constata, ca să fii conştient la ce trebuie să te mai antrenezi. Bineînţeles, nu las fără comentarii nici ceea ce este bine executat. Nu pentru plăcerea laudei - nu sunt atât de amabil - dar ca să ştii, unde eşti pe o cale bună, cel puţin de conservat. 


Să fim concreţi, cum funcţionează atelierul?


Mai multe variante de lucru sunt posibile:   - caz precis
                                                       - analiza nivelului actual
                                                       - îndrumare sistematică 
                                                       - "curs" prin corespondenţă, pas cu pas


1. Caz precis: este soluţia pentru cazul, unde practici un stil, un alfabet (sau mai multe), şi vrei o analiză cu privire la o problemă, sau doresti sa analizez o lucrare, compoziţie, exerciţiu etc. În acest caz elaborez o analiză concentrată la întrebarea, problema respectivă, arătând greşelile în detalii, cu  sugestii şi sfaturi specifice pentru o corecţie eficientă. 

Costul analizei: 55.- RON

2. Analiza nivelului actual: Ar fi bine să ştii la ce nivel de progres ai ajuns, dar nu ştii, de la cine poţi primi o confirmare obiectivă. Această analiză răspunde perfect toate întrebarile ce te-ai pus pe subiect, înlăturându-ţi toate îndoielile. Obiectivitatea este de nepreţuit, îndrumările pentru o continuare şi mai eficientă la fel. 
În acest caz cer poze despre mai multe lucrări sau exerciţii, pentru a le putea analiza dintr-un punct de vedere global. Vei avea o vizibilitate clară cu privire la eventualele tale "system errors", adică greşeli globale independente de stil sau alfabet (manipularea uneltelor de scris, gestiunea detaliilor, metoda de exersare etc.), dar şi la punctele mai mult sau mai puţin pozitive în gestiunea stilurilor sau alfabeturilor respective. Le fel, cu sugestii pentru corectare, unde este necesar. 

Cu o atenţie potrivită la ceea ce va conţine, această analiză permite un progres uimitor, chiar dacă te ocupi numai de corecţia consecventă a celor menţionate în concluzie.

Această analiză este foarte folositoare si pentru cei care decid să ceară ajutorul meu cu regularitate, constituind un punct preţios de pornire.

Costul analizei: 110.- RON

3. Îndrumare sistematică:  perfect dacă decizi să soliciţi un ajutor sistematic, periodic, independent de alfabet sau stil, ca in orice curs individual, dar aici libertatea tematică este a ta. E posibil să fie ca un şir de mai multe "cazuri precise" din punctul 1, dar se poate aplica şi în faze compuse din 5 "şedinţe".  

Costul analizei: 55.- RON

Abonare 5 şedinţe: 250.- RON

4. "Curs" prin corespondenţă, pas cu pas:
  • Te-ai îndrăgostit de un anumit stil sau alfabet, şi doreşti să te familiarizezi cu el în detalii? 
  • Vrei să ştii, de ce se poate juca infinit un Italic? 
  • Cum poate fi atât de elegantă şi azi cursiva engleză clasică, Copperplate? 
  • Prin ce devine fascinant un bloc de text scris cu Fraktur?

Să pornim de la baze. Cu un curs cuprinzând 5 "şedinţe" luăm pe rând pasurile necesare pentru a se familiariza cu alfabetul ales. Bineînţeles, între cele 5 şedinţe, multiple analize se vor face cu privire la starea exerciţiilor şi corecţiile necesare. 

Bloc de 5 şedinţe: 350.- RON, 

Preţul conţine materialele didactice necesare, trimise pe e-mail la fiecare şedinţă.

Cum se procedează? 


a. Dacă ai nevoie de ajutor pentru o alegere perfectă, sau ai orice nelămurire înainte să comenzi, aştept întrebările corespunzătoare pe adresa caligrafielatina@gmail.com. 

b. După ce totul este lămurit, confirmi comanda corespunzătoare la ceea ce doreşti, tot pe adresa caligrafielatina@gmail.com. 

c. Trimit factura valabilă comenzii respective pentru transfer bancar.

Comanda este validată cu sosirea valorii facturei pe contul precizat.

d. Paralel cu transferul bancar, primesc materialul de analizat (conform variantelor 1, 2, 3) şi cel târziu 72 ore după sosirea contravalorii, elaborez şi trimit înapoi analiza cerută. 

e. În varianta nr. 4. ("Curs" prin corespondenţă, pas cu pas) materialele didactice echivalente primei şedinţe vor fi trimise imediat după ce contravaloarea soseşte pe cont. Durata acestui curs se acomodează cu capacitatea şi timpul ce-i poţi consacra (mai ales exerciţiilor). 

Ceea ce vă pot promite: exercitii, eficacitate, bucuria succeselor.

Sper că toţi veţi putea alege cu uşurinţă ceea ce vă interesează, şi nu veţi ezita să profitaţi de această posibilitate.


Binevenit în călimară!


Dezso














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu